Fondant maken, recept rolfondant

Recept: zelf fondant maken

Bij het decoreren van taarten zijn marsepein en rolfondant erg populair. Het is mogelijk om kant en klare fondant te kopen, maar u kunt ook zelf fondant maken. Deze ingrediënten kunt u altijd in huis hebben, zodat u altijd fondant kunt maken. Het voordeel is dat het ook goedkoop en makkelijk is om te maken. U kunt hier ons recept voor zelf fondant maken lezen en ons stappenplan.

Zelf fondant maken

150 gram marshmallows
300 gram poedersuiker
18 gram water

Snij de marshmallows in kleine stukjes en doe ze in een magnetronbestendige kom. Door ze in kleine stukjes te snijden zullen ze sneller smelten. Voeg het water toe en stop de kom in de magnetron. Verwarm de mix 60 seconden op een stand van 800 watt, dit is vaak de hoogste stand van de magnetron. Roer de mix tot een gladde massa.  U kunt de mix nog 20 seconden in de magnetron verwarmen wanneer er nog stukjes inzitten.

Voeg een beetje poedersuiker bij de mix en roer dit door. Herhaal dit totdat u merkt dat het lastig is om de mix te roeren en het een massa is geworden. Strooi een beetje poedersuiker op uw werkblad en begin de mix met uw handen te kneden. Wanneer uw mix nog plakkerig is, dan moet u wat meer poedersuiker toevoegen. Uiteindelijk begint de mix op een deeg en fondant te lijken, dit is het teken dat uw rolfondant klaar is.

Wanneer de fondant erg hard is, dan kunt u hem enkele seconden verwarmen in de magnetron. Indien de fondant erg droog is en begint te scheuren, dan kunt u wat Crisco of shortening toevoegen. En als de fondant nog zacht is, dan kunt u wat meer poedersuiker toevoegen.

U kunt van te voren deze fondant maken en bewaren voor een andere keer. In dit artikel kunt u lezen hoe u fondant kunt bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.