Gepost op

Recept: Speculaaskruiden maken

zelf speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden maken

Elk jaar rond November krijgen veel mensen weer zin in pepernoten en speculaas. Niet zo gek, want veel mensen zijn dol op de verschillende lekkernijen die bij het sinterklaasfeest horen. In de winkel kunt u de kruiden kopen, maar wist u dat speculaaskruiden maken erg gemakkelijk is? Speculaaskruiden ook wel koekkruiden genoemd, worden gebruikt voor allerlei lekkernijen, zoals: pepernoten, speculaas en kruidkoek.

Online kunt u diverse recepten vinden, maar dit is ons favoriete recept.  Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gemberpoeder zijn de belangrijkste ingrediënten bij speculaaskruiden, met de andere ingrediënten kunt u variëren. In veel recepten kunt u ook witte peper, foelie en anijs vinden. Het is handig om de kruiden in een potje te doen en daar een labeltje op te plakken, het kan namelijk lastig te onderscheiden zijn van andere kruiden. Als u niet de poedervorm van de ingrediënten in huis heeft, dan kunt u ook de kruiden vermalen.

 

Speculaaskruiden


Keuken Nederlands
Totale tijd 10 minutes
Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 26 gram kaneel
  • 4 gram nootmuskaat
  • 4 gram kruidnagel poeder
  • 2 gram gember poeder
  • 2 gram witte peper
  • 1 gram kardemom

Instructies

  1. U hoeft alleen alle soorten kruiden in een potje of flesje te doen. Indien u niet alle ingrediënten in poedervorm heeft, dan kunt u ze ook vermalen.

    speculaaskruiden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.