bloem zeven

Het nut van meel en bloem zeven

Waarom bloem zeven?

Wanneer u bloem en meel koopt, dan zit het bijna altijd in een zak. De fabrikant probeert zo veel mogelijk in de zak te doen en drukt de bloem samen. Door ruimte te besparen zijn de kosten voor transport lager. Maar door het samendrukken kan de bloem gaan klonteren. Het is ook mogelijk dat er kleine restanten in de zak zitten, zoals korreltjes.

Door de bloem te zeven zorgt u ervoor dat de restanten en klontjes uit de bloem haalt. Bovendien komt er meer lucht tussen de bloemkorrels en hierdoor wordt uw baksel luchtiger. Luchtige bloem mengt beter met andere droge producten zoals cacaopoeder.

Verschillende manier om bloem te zeven

Het is mogelijk om bloem op verschillende manieren te zeven. U moet bloem en meel altijd boven een kom zeven, want anders kan het een kliederboel worden.

Het gemakkelijkst is om bloem met een zeef te zeven. Houd de zeef boven de komen, strooi er wat bloem in en beweeg de zeef heen en weer zodat de bloem door de gaatjes valt. U hoeft de zeef niet hard te bewegen, rustig heen en weer is het beste.

Als u geen zeef heeft dan kunt u de bloem ook zeven met een vergiet, hoe fijner hoe beter. Het is ook mogelijk om de bloem in een kom met een garde te roeren of om een keukenmachine te gebruiken. Het nadeel van de methode met de garde en de keukenmachine is dat u niet de restanten uit de bloem zeeft.

Tips voor bloem zeven

  • U kunt het beste tegelijk bloem zeven en afwegen. Zo voorkomt u dat er klonten ontstaan tijdens het overgieten.
  • U kunt bloem van te voren zeven en daarna bewaren in een voorraadpot bewaren. Dit scheelt u werk en u vergeet niet om de bloem te zeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.