Aan botercrème smaken toevoegen

Aan botercrème smaken toevoegen

Aan botercrème smaken toevoegen

Botercrème is ideaal om te gebruiken als vulling voor taarten of als topping voor bijvoorbeeld cupcakes. Maar u kunt botercrème ook gebruiken om smaak aan taarten en cupcakes te geven. In veel webshops zijn smaken voor botercrème te koop, maar u kunt ook uw eigen ingrediënten gebruiken. Wij geven hier een aantal combinaties  en tips om aan botercrème smaken toe te voegen.

Het is zeer belangrijk om rekening te houden met vocht en temperatuur. Botercrème is geen goede combinatie met vocht, wanneer u een vloeistof toevoegt, dan moet dit een klein beetje zijn. Wanneer u aan botercrème smaken toevoegt, dan moet u ook rekening houden met de temperatuur. Alle ingrediënten moet ongeveer dezelfde temperatuur hebben, anders gaat de botercrème schiften.

Het is daarnaast belangrijk om rekening te houden met waarvoor u de botercreme gebruikt. Wanneer de botercreme in contact komt met fondant of marsepein, dan kunt u geen vloeibare smaken toevoegen. Fondant en marsepein kunnen namelijk smelten wanneer ze in contact komen met vloeistoffen.

Wilt u aan botercrème smaken toevoegen, dan moet u dit doen wanneer u de botercrème aan het mixen bent. Het is altijd het beste om een klein beetje toe te voegen, te proeven en eventueel meer smaak toe te voegen.

Poeders

Een makkelijke manier om aan botercrème smaak te geven, is om poeders toe te voegen. U kunt hierbij denken aan cacaopoeder voor een chocolade smaak, maar ook aan poeders om pudding te maken. Wanneer u poeders gebruikt, dan is het geen probleem wanneer de botercrème in contact komt met fondant of marsepein.

Botercrème met koekkruimels

Een goede combinatie met botercrème zijn koekkruimels. Dit is een echte aanrader wanneer u weet dat iemand dol is op een soort koek. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld: Bastogne koeken, pepernoten, oreo en stroopwafels. Vermaal de koek tot kruimels en stop ze bij de botercrème in de mixer.

Extracten

Veel mensen hebben vanille extract in huis en dit kunt u ook gebruiken om smaak aan botercrème te geven. Extracten hebben een sterke smaak, u hoeft dus maar een klein beetje toe te voegen.

Botercrème met fruit

Het makkelijkste is om kleine stukjes fruit in de botercrème te stoppen, of een klein beetje jam. Het is ook mogelijk om fruit te pureren, maar u moet dan wel op het vocht letten.

Botercrème met chocola

Botercrème en chocola zijn voor veel mensen een favoriete combinatie. Het is, zoals wel al schreven, mogelijk om cacaopoeder toe te voegen, maar chocolade pastas zijn ook lekker.  Hazelnoten, witte chocolade, caramel, alles is mogelijk. U kunt ook uw favoriete chocolade reep of bijvoorbeeld een mars reep gebruiken.

Botercrème met koffie

Botercrème met koffie geeft een lekkere mokka smaak. De combinatie met espresso werkt misschien nog wel het beste.

Botercrème met drank

Het is ook mogelijk om botercrème te mixen met likeur. Goede combinaties zijn: Likeur43 , advocaat , baileys, amaretto en tia maria. Het is belangrijk bij het toevoegen van vloeistoffen dat u niet te veel toevoegt, anders kan de botercrème schiften.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.